DØD

Om DØD, dit og dat.

tirsdag, januar 02, 2007

GODT NYTÅR

siger vi bare. Og hvad mere skulle vi egentlig sige? Det vil sige, hvis man da har fået stemmen igen ovenpå alt det skrigeri festen bragte. Og behøver vi overhovedet sige noget når vi har både en dronning og en statsminister til at snakke for os? De skulle jo eftersigende besidde deres respektive pladser pga deres kvalifikationer. Det ville henholdsvis Billedbladet og Venstre nok kunne forsvare. De kunne da i hvert fald prøve, og mere kan man vel næppe forlange i et land som Danmark der "står sammen" når det brænder på i Mellemøsten eller i køkkenet, men samtidig er et demokrati med ytringsfrihed. For vi har det jo godt her i Danmark. Så langt er vi med. Vi har det måske bedst af alle siges det. Vi tror de har ret, for vi er utilfredse. Tilfredse mennesker er sjældent rigtigt tilfredse. Tegn på utilfredshed er tegn på muligheden for at være det, og den ret forbeholder vi os. Vi bliver nok aldrig tilfredse, hvilket altså betyder at vi har det godt, og det er i så tilfælde en god ting. Så vi siger bare: godt der er noget at kæmpe for og godt nytår!

Kh
DØD

1 Comments:

At 12:04 PM, Blogger Thomas Schøn said...

Enig – utilfredshed er mulighed. Mulighed for at ændre ved tingenes tilstand, og erkendelsen af at tilfredsheden er en mulighed.
Betragtet på den måde kan man lidt flot sige at utilfredsheden er altings skaber. Stenaldermanden var utilfreds med kold mad, så han opfandt ilden. Jernaldermanden var utilfreds med altid at slæbe rundt på tingene, så han opfandt hjulet. Columbus var utilfreds med Portugal så han opfandt Amerika.
Der er først grund til bekymring når vi ikke er utilfredse mere. Når vi er ligeglade har vi forpasset vores muligheder for at blive glade. Så lad os være tilfredse med vores utilfredshed. Godt nytår til dig min ven.

 

Send en kommentar

<< Home


Free Hit Counter